Näringsvärde

Samtliga våra produkter är näringsdeklarerade på respektive etikett, trots att det ännu inte är obligatoriskt.

Allergener

Vi skiljer de olika sorterna noggrant åt i bakningens olika moment. Dessutom har vi mycket höga krav på både noggrannhet och hygien. Risken för att allergener kan förekomma i fel produkt är mycket liten, men den finns. Nötter och mandlar av olika slag används i Bakeriet. Ägg finns i biscottigruppens produkter. Mjölk och smör används endast i kardemummaskorporna. Pepparkakorna innehåller smör. Den choklad vi använder innehåller inte mjölk.
Enligt senaste förordningen om livsmedelsinformation till konsumenten så måste ämnen eller produkter som orsakar allergi eller intolerans märkas tydligt. I Bakeriet gör vi detta genom att gulmarkera alla allergener i innehållsdeklarationen. Det handlar om spannmål, ägg, mjölk, smör och olika sorters nötter och mandlar.

Innehållsdeklaration

Alla ingående ingredienser deklareras i fallande skala. Helt i enlighet med gällande livsmedelslag.

Hållbarhet

Skorpor är en konserverad produkt och därav mycket hållbara. Det förutsätter att de förvaras torrt, svalt och gärna mörkt. Detsamma gäller för vår pepparkaka.
Hållbarheten varierar mellan fem och tio månader beroende på produktsort. Alla paket är datummärkta med ”Bäst före: månad och år”. Crostini är den produkt i vårt sortiment som är mest känslig för ljus. Därför är förpackningen för denna utformad så att skorporna får lämpligt skydd. Genom ”fönstret” på sidorna kan man ändå se innehållet.

Miljö

I Bakeriet tar vi ansvar för miljön, bland annat genom att källsortera allt förekommande avfall i verksamheten.
Emballaget på våra produkter är enkelt att källsortera. Ytteremballaget som papper och påsen som plast.