Jag, Anette Kruse, bakade de första skorporna på våren 2001 efter en idé som föddes flera år tidigare. Bakeriet har sedan dess vuxit både i sortimentet och erfarenhet. Mina döttrar, Helene och Betina, har funnits med på resan sedan starten och är fortfarande delaktiga i vissa uppgifter och beslut.

Jag bakade från början i mitt kök, och arbetade med Bakeriet på deltid då jag samtidigt hade en lärartjänst. 2005 köpte jag ett hus och familjen flyttade in till Eskilstuna. I en intilliggande byggnad inredde jag ett bageri som stod färdigt under våren 2007. Det är litet men fullt utrustat och en trevlig och väl fungerande arbetsmiljö. Numer har jag själv full sysselsättning med Bakeriet och i perioden oktober till december, som är Bakeriets högsäsong, sysselsätts ytterligare åtminstone fyra personer.

Bakeriets förpackningar har växlat genom årens lopp i utseende. För några år sedan blev vårt eget unika emballage färdigt. Det är utvecklat helt av oss själva och vi känner en viss stolthet över det. Mönstret på förpackningarna har fått sin inspiration av ett stycke tyg som min farmor skapade någon gång under tidigt 1900-tal.

Våra förpackningar består av två olika emballage. Det ena är ett litet bottentråg som vi använder till alla biscotti samt till pepparkakan. Det andra är en kartong som har högre sidor fram och bak och delvis öppen på gavlarna för att visa innehållet. Den används till våra crostini. I båda fallen packas produkterna först i en påse av cellofan som sedan försluts.